08/03/2021 16:30 - 17:30

Verkiezingsdebat Mainport Rotterdam

Online

Doelgroep: Havenbedrijfsleven, (lokale) politiek, media

STATUS: Open

Extra informatie

Op 17 maart vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. In dat kader organiseren het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs op maandag 8 maart van 16.30-17.30 uur een online verkiezingsdebat voor de mainport van Rotterdam.

Hierbij komen vragen aan de orde als: hoe ontwikkelt de mainport zich de komende decennia? Zorgt de Rotterdamse haven ook in de toekomst voor een kleine 400.000 banen in Nederland? Hoe zorgen we ervoor dat de haven van Rotterdam het Nederlandse baken van logistieke vernuftigheid en innovatie blijft? Wat is ervoor nodig om het Rotterdamse haven- en industrieel complex echt dé hub te laten worden voor de waterstofeconomie en de circulaire economie?

Onder leiding van Diana Matroos (BNR Nieuwsradio) gaan kandidaat-Kamerleden met elkaar in debat, voorafgegaan door een heldere inleiding van ondernemers uit de mainport over de genoemde onderwerpen. De volgende 5 kandidaat-Kamerleden hebben alvast hun medewerking toegezegd:
• Salima Belhaj (D66)
• Henri Bontebal (CDA)
• Mark Harbers (VVD)
• Barbara Kathmann (PvdA)
• Tom van der Lee (GroenLinks)

Allard Castelein en Victor van der Chijs zullen aan het begin en aan het einde van het programma hun verwachtingen en reflecties delen.
Kortom: een verkiezingsdebat dat u niet wilt missen.

Het online debat vindt plaats op maandag 8 maart aanstaande, tussen 16.30 en 17.45 uur.
Bent u erbij? Inschrijven kan via onderstaande knop.

Eventwebsite verkiezingsdebat