23/09/2020

Promotiereis Zwitserland

Altes Kraftwerk

Lehenmattstrasse 353

Bazel, Zwitserland

Doelgroep: RPPC leden

STATUS: Besloten

Extra informatie

Bazel heeft een zeer strategische ligging aan de Rijn en beschikt bovendien over prima spoor- en wegverbindingen. Gelegen op een echt drielandenpunt met in de buurt Mullhouse (Frankrijk) en Freiburg (Duitsland) is Bazel een belangrijk internationaal knooppunt. De recent geopende trimodale terminal is een goed voorbeeld van de ontwikkeling van Bazel tot logistiek knooppunt in de regio.

Van oudsher heeft Rotterdam een goede relatie met Bazel en door de ligging aan de Rijn is binnenvaart altijd een belangrijke modaliteit geweest. Recente lage waterstanden hebben het intermodale bewustzijn in de regio aangewakkerd en de interesse in spoor- en wegverbindingen is dan ook fors gegroeid. Daarbij komt dat de bedrijven in de regio zeer geïnteresseerd zijn in innovatie en daarmee ook in vernieuwende logistieke oplossingen. Digitalisering en optimalisering van de supply chain zijn belangrijke onderwerpen bij de bedrijven in de regio.

Kortom, de hoogste tijd voor een presentatie van de haven van Rotterdam en het Rotterdamse havenbedrijfsleven. Op 23 september organiseren wij vanaf 16.30 een bijeenkomst in het authentieke en opvallende ‘Altes Kraftwerk’, een oude productie- en testlocatie voor generatoren en transformatoren. Daar willen we de vertegenwoordigers van de regionale bedrijven (hernieuwd) kennis laten maken met de mogelijkheden en voordelen van intermodale verbindingen via Rotterdam. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: Rotterdam als ‘Gateway to Basel and Basel’s Gateway to the world’, digitalisering in de haven en de supply chain, temperatuurgecontroleerde logistiek, energietransitie, Port Community Systemen, douaneafhandeling en uiteraard het dienstenpakket van de Rotterdamse ondernemingen.

Meer informatie

MEER INFO?

Susan Dijkstra

Projectmanager

+31 10 303 3267
dijkstra@rppc.nl