04/03/2021 11:00 - 12:00

Port Call Duitsland – Multimodale achterlandverbindingen

Online

Doelgroep: Ondernemers met Duitse zakelijke relaties.

STATUS: Besloten

Extra informatie

TRANSPORT NAAR HET HINTERLAND: Een levensader voor Rotterdam

De afgelopen jaren zit het spoorvervoer naar het Duitse Hinterland in de lift. Natuurlijk werd er altijd al op de grote binnenhavens, zoals Duisburg, gereden. De voorbije periode werd het aantal diensten en vooral ook het aantal verbindingen uitgebreid. Zo verbeterde de bereikbaarheid van de voor Nederlandse ondernemingen belangrijke regio Zuid-Duitsland sterk. Daarnaast neemt de binnenvaart nog steeds een fors deel van het achterlandtransport voor zijn rekening.

Wederzijdse handel

Goede internationale verbindingen leiden tot meer wederzijdse handel. Om partijen zowel in Rotterdam als in Duitsland te informeren en te laten profiteren van de betere bereikbaarheid organiseert RPPC een internationale Port Call. RPPC en Havenbedrijf Rotterdam schetsen samen met vertegenwoordigers van spoor en binnenvaart tijdens het digitale evenement een beeld van de ontwikkelingen.

Zo zal Gilbert Bal, Business Manager Rail bij Havenbedrijf Rotterdam tijdens de Port Call een update geven van de actuele situatie in de Rotterdamse haven en een toelichting op de onlangs gepubliceerde jaarcijfers over 2020. Daarnaast gaat Bal uitvoerig in op de kracht en het belang van de verschillende verbindingen naar het (Duitstalige) achterland.

Contact met Duitse partijen

Veel RPPC-leden hebben zakelijke relaties met Duitse ondernemingen. Het inzetten van vrachtvervoer per spoor of barge is interessanter dan ooit. Opdat je optimaal geïnformeerd wordt brengt RPPC haar leden digitaal in contact met Duitse partijen. Zo zal Havenbedrijf Rotterdam samen met de lokale representanten relevante ondernemers uitnodigen het evenement bij te wonen. Inmiddels heeft al een grote hoeveelheid Duitse gasten zich aangemeld voor deze Port Call.

De Digitale Port Call International wordt gemodereerd door RPPC-directeur Albert Straatman. De voertaal van de bijeenkomst is Duits. Wees op de hoogte van de kansen die het spoor en binnenvaart bieden en meld je aan!

NOTE: De voertaal van de bijeenkomst is Duits.

 

Meld je nu aan

MEER INFO?

Susan Dijkstra

Projectmanager

+31 10 303 3267
dijkstra@rppc.nl