25/05/2021 09:00 - 10:00

iBrainstorm Data en Eigenaarschap

Online

Doelgroep: Opdrachtgevers, dienstverleners & stakeholders

STATUS: Open

Extra informatie

Op 25 mei organiseert iTanks van 09.00-10.00 uur een online iBrainstorm over Data en Eigenaarschap.

Data is voor veel processen een nieuwe grondstof. Bijvoorbeeld voor het optimaliseren van logistieke, -productie of onderhoudsprocessen. Maar de huidige wetgeving bepaalt niets over eigendom van data. Daar hebben opdrachtgevers, dienstverleners en andere stakeholders vast wél een mening over. Maar hoe zit dat nu?

Wat moet je doen als er data wordt gegenereerd met jouw installaties en hoe zit het met de verrijkte data die je als dienstverlener daar mee maakt? Het lijkt er op dat dit in veel situaties niet goed is geregeld. En dat terwijl deze data écht van toegevoegde waarde is op veel plaatsen in de industriële waardeketens.

Voorbeeld: Een assetowner besteedt het onderhoud aan zijn installaties uit in een contract van vier jaar. Daarvoor stelt de asset owner een dataset beschikbaar aan de aannemer die de klus gaat klaren. In de vier jaar bouwt de aannemer verder op de dataset, verrijkt deze met onderhouds- en andere gegevens en levert de diensten die in het contract zijn afgesproken. Na vier jaar kiest de opdrachtgever om het werkpakket weer op de markt te brengen. Van wie is dan de (verrijkte) dataset die voor de assets is opgebouwd?

Bij de iTanks iBrainstorm Data en Eigenaarschap kijken we met mr. Hub Dohmen naar dit soort kwesties. Dohmen is gespecialiseerd in dit soort vraagstukken en kan helpen om de zaken goed te regelen voordat het tot conflicten leidt.

Wil je deelnemen aan deze iBrainstorm? Meld je aan via onderstaande link, of kies direct een plek vanuit Networktables wanneer je hier al een account hebt.

Het programma

09.00 uur Welkom door iTanks
09.05 uur Introductie in het vraagstuk door Mr Hub Dohmen
09.25 uur Online poll met de bezoekers
09.30 uur Q&A en brainstorm met de bezoekers
10.00 uur Verwacht einde evenement

Meer informatie en aanmelden

MEER INFO?

Charlotte Jordaan

Eventmanager

06 28 82 82 96
charlotte@itanks.eu