07/04/2021 16:00 - 17:00

Call to action: Bijzondere reddingen van de KNRM

Online

Doelgroep: Havencommunity

STATUS: Open

Extra informatie

RADIO MEDISCHE DIENST

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij helpt en redt mensen in nood op het water. De KNRM heeft 45 reddingstations langs de kust. 75 reddingboten door 1.400 vrijwilligers bemand. De KNRM komt meer dan 2.000 keer per jaar in actie voor noodmeldingen. Ruim 3000 mensen worden geholpen of gered!

Vrijwilligers

De drijvende kracht achter de KNRM zijn de vele vrijwilligers die geheel belangeloos hun tijd investeren voor het redden van mensen op zee. De meesten doen vrijwilligerswerk op de reddingboten, maar ook aan de wal zetten zij zich in.

Edward Zwitser van de KNRM neemt ons mee achter de schermen van deze volslagen unieke hulpverleningsorganisatie. Dit doet hij aan de hand van een aantal bijzondere reddingen van het afgelopen jaar.

Een spannende, inspirerende, maar ook confronterende bijeenkomst waarin de emotionele kant van het reddingswerk ook onder de aandacht wordt gebracht. Edward Zwitser is al vele jaren de beheerder van het zakelijke netwerk van de KNRM en als zodanig een bekend gezicht in de havencommunity.

Dé levensader

De Radio Medische Dienst, dé levensader bij ongevallen aan boord van zeeschepen is ook onderdeel van de KNRM. Lucas Viruly, één van de RMD-artsen, vertelt tijdens deze Call to Action wat een RMD-arts tijdens zijn 24/7-dienst zoal op zijn bordje krijgt.

Speciale gast: René de VriesDiverse RPPC-leden zijn als vrijwilliger actief bij de KNRM. Deze leden komen ook aan het woord. Eén daarvan is René de Vries, (Rijks-)Havenmeester van Rotterdam!

Meld je nu aan voor dit bijzondere event, waarvan jouw maritieme hart sneller gaat kloppen!

 

Aanmelden

MEER INFO?

Chris van der Deijl

Community Manager

+31 (0)10 303 32 62
vanderdeijl@rppc.nl